Vakantie !!
De vakantie is begonnen. De school zal gesloten zijn van dinsdag 10 juli tot zondag 19 augustus 2018. Voor inschrijvingen of vragen kan je van 1 tot 6 juli en van 20 tot 31 augustus (meestal) in de voormiddag op school terecht. Je kan vooraf best een afspraak maken, telefonisch op voorvermelde momenten, of via mail. Tijdens de vakantie wordt de mail regelmatig nagekeken, maar zeker niet dagelijks !

Op donderdag 30 augustus 2018 gaat van 17.00 uur tot 20.00 uur de opendeurdag door. Alle kinderen kunnen, samen met hun ouders, een bezoekje brengen aan hun nieuwe klas. Kan je niet komen, graag een seintje naar je nieuwe juf of meester.
 
Aan allen een zeer prettige vakantie !! GENIET !!!

Vakantie
19/07/2018


Rode Duivelsgekte in de Lindenlaan
De WK-gekte rond onze Rode Duivels ging ook onze school niet voorbij. Ter voorbereiding van de wedstrijd tegen Engeland, warmden ook onze Rode Duiveltjes op. Het werd een te gekke namiddag. In het fotoalbum vind je een uitgebreide fotoreportage.
18/07/2018


4de leerjaar heeft een ontbijt gewonnen !!! Proficiat !
Enkele maanden geleden brachten juf Jolien en juf Melissa een bezoek aan het gemeentehuis van Evergem. Het werd een erg boeiend bezoek. Op het einde was er een opdrachtenspel, waarbij de leerlingen met tablets op zoektocht moesten door het gemeentehuis. Van alle 18 klassen van Evergemse scholen, die dit bezoek meemaakten, voerde "ons" vierde leerjaar deze opdracht het beste uit. Als prijs ontvingen ze een gezond ontbijt, aangeboden door het gemeentebestuur. De burgemeester, dhr. De Martelaere, kwam de leerlingen persoonlijk feliciteren tijdens dit ontbijt.
Een dikke proficiat aan het vierde leerjaar voor deze puike prestatie !
18/07/2018


Paastocht
Donderdag 29 maart : Witte Donderdag. Naar aanleiding van de Goede Week, ging op beide vestigingen de Paastocht door. Hierbij werden de bijzondere gebeurtenissen uit de Goede Week onder de aandacht gebracht. Het vierde, vijfde en zesde leerjaar ging hiervoor naar het rusthuis. Samen met een aantal bewoners 'vierden' ze de Goede Week.
29/03/2018


Zesde leerjaar naar Lego innovation studio in Gent
Vrijdag 23 maart gingen de leerlingen van 6A en 6B aan de slag in de Lego innovation studio met WeDo1.0. WeDo is een eenvoudig te gebruiken tool die leerlingen in staat stelt om te leren, te bouwen en dan de modellen via programmatiesoftware tot leven te brengen. Zo ontwierpen en programmeerden de leerlingen een windmolen, probeerden ze te scoren met de voetballer, lieten ze de vogels dansen, de krokodil eten, de tol spinnen,... Oneindig veel mogelijkheden, maar ze konden ook hun eigen creativiteit stimuleren en zelf iets ontwerpen.
29/03/2018


Infoavond "Leren leren"
Op woensdag 25 april 2018 om 19.30 uur organiseert het oudercomité Oscaar, in samenwerking met de school, een infoavond rond "Leren leren". Hiervoor komt dhr. Johan Claes, die reeds een jarenlange ervaring heeft met het begeleiden van ouders en kinderen vanuit vzw B.E.ST., het Begeleidingscentrum Efficiënt Studeren. Tijdens zijn ludiek opgevatte voordracht geeft hij een heleboel tips naar leerlingen en hun ouders. Deze avond is vooral bedoeld naar ouders en leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. In bijlage vind je de volledige flyer met alle info en een inschrijvingsstrook.
We hopen op een talrijke opkomst voor deze boeiende avond.
Flyer infoavond "Leren leren"
23/03/2018


13. Bodymap-beweging van de week : pingpongbal blazen
Materiaal: pingpongbal of ander licht balletje

Uitleg: Laat je kind al kruipend over de grond een pingpongballetje verder blazen. Je kan eventueel een doeltje voorzien waar het balletje in terecht moet komen.
 
11/03/2018


Oudercomité Oscaar organiseert : eetfestijn 2018
Op zaterdag 24 maart organiseert het oudercomité een lekker eetfestijn. Je kan aanschuiven 's middags om 12.00 uur of 's avonds om 19.00 uur voor een heerlijke stoverij of gehaktballetjes in de tomatensaus à volonté. Deze worden geserveerd met  lekkere frietjes en gezonde groenten. Nadien krijg je er ook nog een heerlijk dessert bij. Voor de prijs hoef je het ook al niet te laten : volwassenen betalen 15 euro, kinderen van de lagere school 10 euro en voor kleuters wordt er 5 euro gevraagd. En vooral steun je er ook de school mee !! Mede dank zij het oudercomité zullen er tijdens de zomervakantie opnieuw enkele digitale borden kunnen geplaatst worden in de klassen. Niet twijfelen dus, en meteen inschrijven : via deze link kan je dit in orde brengen : https://tinyurl.com/oscaar2018. Hierbij vind je ook de flyer met alle info.
Tot dan !
Flyer en inschrijvingsstrook
6/03/2018


Broederlijk Delen - campagne 2018
De Rwenzori-regio in Oeganda lijkt met zijn groene heuvels en microklimaat heel vruchtbaar. Maar schijn bedriegt. Door de bevolkingsgroei in Oeganda bezitten de boeren steeds kleinere stukken grond. Te klein om genoeg voedsel te kweken en hun gezin te voeden.
De Oegandese overheid investeert amper in kleinschalige landbouw. Bovendien zorgt klimaatverandering steeds meer voor slechte oogsten.
Deze week hebben de leerlingen kennis gemaakt met de campagnefilm van Broederlijk Delen 2018 nl.  'Help honger de wereld uit.'
De film toonde het dagelijkse leven van Grace en andere vrouwen op het Oegandese platteland.
Aan de hand van een toneelstukje hebben de leerlingen ook kennis gemaakt met een jongen Allan, zijn vrienden en familie.
We werden op deze manier geconfronteerd met de realiteit en leefwereld van Allan.
Wie verdere informatie wenst over de campagne Broederlijk Delen, kan deze vinden op de website www.broederlijkdelen.be.
Foto's van het schoolgebeuren vind je terug in de fotogalerij.
 
1/03/2018


Onze lichtjestocht was een succes !
Om 18.00 uur stipt stonden onze eerste wandelaars klaar voor de eerste lichtjestocht van VBS Ertvelde. Op dat moment was er nog een schuchter, ondergaand zonnetje, die de hemel zachtoranje tot paarsrood kleurde. Nadien kwam de schemering en hoe donkerder het werd, hoe mooier de lichtjes in de kunstwerkjes van de kinderen tot uiting kwamen (als ze niet uitwaaiden...). Mooi, heel mooi... Ook de vele met lichtjes versierde huizen maakten het zoveel mooier ! Het maakte dat de koude, snijdende wind draaglijker werd. Ook de aangename versnaperingen waren welkom : een glaasje cava, fruitsap of water met een borrelnootje, een heerlijke beker tomatensoep met een stukje brood, en tenslotte een lekkere hotdog.
Terug aangekomen op school had ook het oudercomité voor lekkers gezorgd, om iedereen terug wat op te warmen : pannenkoeken of wafels, warme chocomelk, glühwein, koffie of een frisdrank. Het was prima !
Bedankt aan allen die hun steentje hebben bijgedragen. Bedankt aan allen die hebben meegewandeld. Het was een mooie, gezellige (maar koude) avond.
In de fotogalerij vind je een aantal sfeerbeelden.
24/02/2018


Schoolfeest 2018 : Lichtjestocht - zaterdag 24 februari 2018
Eindelijk is het zover : lichtjestocht !! Het blijft droog en open weer, maar wel bijzonder koud... Warm aankleden is dus de boodschap, alles gaat buiten door ! Vergeet ook zeker jullie fluo-jas niet aan te trekken : veiligheid voor alles !! Mogen we ook vragen om geen vuilnis achter te laten langs de weg ? Er zijn regelmatig vuilzakken voorzien. Kijk ook goed uit naar de verlichte huizen en geef jullie top 3 door via het wedstrijdformulier. Langs deze weg willen we reeds alle bewoners bedanken, die langs de wandelweg van hun huis een lichtspektakel hebben gemaakt. Jullie maken kans op een mooie prijs !
Hierbij vind je de affiche en inschrijvingsstrook met de nodige info.
Veel wandelplezier !
Affiche lichtjestocht
Inschrijvingsstrook lichtjestocht
18/02/2018


11. Bodymap-beweging van de week : door hoepel stappen
Materiaal: hoepel

Uitleg: Houd een hoepel een 30-tal cm boven de grond en laat je kind door de hoepel stappen zonder de hoepel aan te raken. Je kan nog variëren in hoogte.
 
18/02/2018


Finale badminton Eeklostraat
De voorbije weken organiseerde meester Joost een heus badmintontornooi. Niet minder dan 16 meisjesploegen en 16 jongensploegen schreven zich hiervoor in. Na enkele spannende wedstrijden, was er deze middag de finale. Bij de meisjes werd deze gewonnen door Zita en Floor uit het zesde leerjaar. Bij de jongens waren Berre en Milan de winnaars. Zij ontvingen een trofee uit handen van meester Joost.
Felicitaties aan de winnaars, en aan alle deelnemende ploegen. We mochten genieten van veel inzet en enthousiasme.
In de fotogallerij vind je nog meer sfeerfoto's van deze finale.
5/02/2018


Dikketruiendag
Dinsdag 6 februari dikketruiendag. Die dag gaat de verwarming een graadje lager in de klas, zelfs al zal het buiten ook wat kouder zijn.
"Ruil grijs voor frisgroen" is de campagne voor dit jaar. Hierbij wordt vooral aandacht gevraagd voor 'hitte-stress', de vaststelling dat het in stadscentra verschillende graden warmer kan zijn op warme dagen, door het ontbreken van groen tussen de gebouwen. Ook wateroverlast kan een gevolg zijn : door de groeiende steenwoestijnen kan het regenwater niet in de grond dringen en kan het bij hevige regen niet tijdig afgevoerd worden. Gelukkig hebben we in Ertvelde wel nog veel groen !!
Met deze dikketruiendag willen we natuurlijk ook mee ons steentje bijdragen aan het verminderen van de CO-uitstoot.
Vergeet dus niet een extra laagje kledij te voorzien...
5/02/2018


Week tegen Pesten
Van 2 tot 9 februari vindt de "Week tegen Pesten" plaats. Natuurlijk hebben wij daar op onze school aandacht voor en nemen wij daaraan deel. Misschien komt je kind ook wel naar huis met 4 stippen op de hand, want dit is dit jaar de "move tegen pesten" : hiermee 'ondertekent' je kind een soort contract dat het wil opkomen tegen pesten.
Een pestvrije school, daar dromen we toch allen van ? En hopelijk wil iedereen meehelpen om deze droom waar te maken !
5/02/2018


10. Bodymap-beweging van de week : rugtekening
Materiaal: geen

Uitleg: Laat je kind op zijn buik liggen. Ga naast hem zitten en maak eenvoudige tekeningen (zon, bloem, huisje,...) op de onderrug van je kind. Hij moet raden wat je hebt getekend. Je kan daarna ook de rollen omdraaien.
 
4/02/2018


Schoolfeest : Lichtjestocht !!
Lieve ouders, best sympathisanten van de school,
Op zaterdag 24 februari 2018 organiseert de school een "lichtjestocht", een korte, rustige wandeling. Hierbij vind je alle info. Omdat we vooraf het weer niet kunnen voorspellen, hebben we de inschrijvingstermijn verlengd tot 20 februari. Inschrijven is wel noodzakelijk, want tijdens de wandeling is er ook een hapje en een drankje voorzien aan drie stops.
Onderweg worden ook mooie kunstwerkjes van de kinderen tentoongesteld. Deze kaderen in het thema "licht".
Inschrijven kan via de juffen en meesters van de klassen, of via mail (isabelle.van.hijfte@vbsertvelde.be). In bijlage vind je ook een inschrijvingsstrook.
Mogen we jullie verwelkomen ?
Affiche lichtjestocht
Inschrijvingsstrook
2/02/2018


Beweging van de week...
Het was een beetje stil de laatste tijd.... er zat weinig beweging in...
Nu toch een heuse inhaalbeweging ! Hieronder vind je de Bodymap-bewegingen van de afgelopen weken. Op deze manier kunnen jullie deze bewegingen ook nog eens herhalen met jullie kinderen. Dit blijven basisbewegingen die belangrijk zijn voor de algemene ontwikkeling van jullie kinderen ! Veel plezier.
2/02/2018


9. Bodymap-beweging van de week : leg je voorwerp weg
Materiaal: kleine voorwerpjes (auto, balletje, knikker, blok, potlood,...)
 
Uitleg: Laat je kind in ruglig op de grond liggen met een klein voorwerp in elke hand. Laat hem nu een klein bolletje maken door beide benen tegen zijn buik te trekken. Vervolgens maakt het kind zich heel lang door zich volledig uit te strekken en de beide voorwerpen zo ver mogelijk achter zich te leggen. Doe de oefening eerst een paar keer zelf zodat het kind het goed kan zien.
2/02/2018


8. Bodymap-beweging van de week : marcheren
Materiaal: geen
 
Uitleg: Laat je kind rondmarcheren als een soldaat. Bij het marcheren bewegen de armen en benen in gekruiste coördinatie. Als de linkerarm naar voor beweegt, dan beweegt het rechterbeen mee naar voor.
Je kan je kind ook ritmisch mee hardop laten tellen: 1-2-3-4
2/02/2018


7. Bodymap-beweging van de week : dekentje trek
Materiaal: dekentje of grote badhanddoek

Uitleg: Leg je kind in buiklig op een dekentje en sleep het dekentje verder door de kamer.
Varieer nu in snelheid, even wat traag, dan wat sneller. Maak gerust enkele rustige bochten. Zo dient je kind zijn/haar spierspanning steeds wat aan te passen.
2/02/2018


6. Bodymap-beweging van de week : spiegel
Materiaal: geen

Uitleg: Ga tegenover elkaar staan. Het kind is jouw spiegel en probeert jou na te doen. Doe nu allerlei houdingen voor waarbij je wel steeds op dezelfde plaats blijft staan. Het kind moet de bewegingen nadoen.
Bv: op één been staan, armen in de lucht, door de knieën gaan, knie opheffen, op tenen staan,...
Daarna kan je de rollen omwisselen en bij jij de spiegel van je kind.
2/02/2018


5. Bodymap-beweging van de week : bal rollen al zittend
Materiaal: bal

Uitleg: Ga tegenover elkaar zitten op de grond met de benen gespreid. Rol een bal naar elkaar. Probeer ervoor te zorgen dat je de bal met twee handen tegelijkertijd raakt.
Varieer nu in afstand, soort bal.
2/02/2018


4. Bodymap-beweging van de week : 8 door benen
Materiaal : geen

Uitleg: Sta met je benen open en laat je kind in een 8 kruipen rond en tussen je benen. Als dit lukt kan je de rollen ook eens omwisselen.
2/02/2018


3. Bodymap-beweging van de week : springen met twee voeten
Materiaal : geen

Uitleg : Geef je kind veel springopdrachten waarbij je met twee voeten samen moet springen: van tegel naar tegel, rond de tafel, van deur naar deur, van de laatste trede van de trap, in de tuin,...
2/02/2018


Quiz 2.O oudercomité - quiz voor iedereen !! (19.30 uur)
Op vrijdag 26 januari om 19.30 uur gaat de ondertussen traditionele quiz van het oudercomité voor de 21ste keer door. Voor deze editie werd een nieuwe quizmaster aangesproken. Hierdoor krijgt hij ook een nieuwe vorm, waardoor een ruimer publiek zal worden aangesproken. Inschrijven kan nog steeds !! Neem hiervoor zeer snel contact op met My-Linh Au (oscaaroudercomite@gmail.com of GSM 0475 95 81 00). Het wordt alvast een spannende, maar vooral een gezellige avond.
Uitnodiging Quiz oudercomité
22/01/2018


Het sneeuwt !!!
Jullie hadden het ongetwijfeld al gemerkt : het heeft gesneeuwd ! Je zag ongetwijfeld wel sneeuwpoppen verschijnen, sneeuwballen vliegen, strooiwagens uitrijden, of misschien zelfs een glijpartij... De kinderen hebben vandaag naar hartelust kunnen genieten van de verse sneeuw. In de fotomap kan je enkele sfeerbeelden zien uit de Eeklostraat.
Helaas is het niet enkel sneeuwpret..., het weer bracht ook heel wat verkeersellende met zich mee... De kans is heel groot dat je daar ook wel het slachtoffer van werd. Ook onze leverancier van warme maaltijden had wat vertraging. Gelukkig was hij toch nog op tijd om "de hongerigen te spijzen"... Wat morgen brengt, weten we echter niet. Misschien kan je voor alle zekerheid voor die ene keer boterhammetjes meegeven...
11/12/2017


Wereldlichtjesdag Evergem
Elk jaar opnieuw branden mensen over de hele wereld de tweede zondag van december om 19.00 uur een kaarsje voor alle overleden kinderen. In het kader van "De Warmste Week" van Music for Life wil men ook in Evergem daaraan meedoen. Vanaf 17.30 uur wordt er verzameld in OC Ter Gulden Celle in Doornzele. In bijlage vind je de flyer met alle informatie.
Natuurlijk kan je ook thuis een kaarsje branden op dat moment om alle overleden kinderen mee te helpen laten schijnen.
... dat hun licht altijd mag blijven schijnen...
Flyer Wereldlichtjesdag
13/11/2017


2. Bodymap-beweging van de week : de beer

Materiaal : geen

Uitleg : Laat je kind rondkruipen als een beer, op handen en voeten. Varieer nu in richting : laat de beer vooruit, achteruit en zijwaarts stappen.
13/11/2017


Helm op, fluo top !
Onze school neemt dit jaar terug deel aan de actie "Helm op, fluo top !". Met dit project wil de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) scholen aanmoedigen om fluokledij en een fietshelm te dragen op weg naar school. De kinderen kunnen stickers verzamelen als ze met een fluohesje en/of een helm naar school gaan.
Met een volle spaarkaart kunnen de kinderen gratis naar de ZOO of Planckendael. "Helm op, fluo top !" start na de herfstvakantie en loopt tot aan de krokusvakantie.
Vooral voor de veiligheid van jullie kinderen, willen we dit sterk aanmoedigen.
5/11/2017


1. Bodymap-beweging van de week : boomstamrollen

Materiaal : geen

Uitleg : Leg je kind in ruglig op de grond met de handen naast het lichaam. Rol nu 3 keer zijwaarts in de ene richting en dan 3 keer terugrollen. Zorg ervoor dat je kind recht rolt.


5/11/2017


BODYMAP : beweging van de week !
De leeftijd van 0 tot 8 jaar is een heel belangrijke ontwikkelingsperiode. Het is van groot belang dat de kinderen tijdens deze periode veel bewegingsimpulsen ervaren, om zo hun motorische ontwikkeling verder te stimuleren.
Daarom starten we na de herfstvakantie bij de kleuters opnieuw met een "Beweging van de week !" De kinderen van de lagere school kunnen deze vaardigheden natuurlijk ook verder inoefenen.
De beweging wordt tijdens de gymlessen aangeboden, maar kan gerust elke dag herhaald worden met de ouders thuis.
Op de website vind je elke week opnieuw de "beweging van de week".
Veel bewegingsplezier !
5/11/2017


WAFELBAK 2017 !!
Zaterdag 28 oktober was het weer zover : de grote wafelbak ! Heel Ertvelde rook naar heerlijke, versgebakken wafels. In de fotogalerij vind je enkele sfeerbeelden van die dag.
Het schoolteam dankt alle medewerkers en sponsors van deze actie !
SMAKELIJK !!!
26/10/2017


Zaterdag 11 november 2017 : Wandel Mee ! in Sint-Laureins
Het is al 35 jaar traditie dat het op 11 november "Wandel Mee" is. Dat is dit jaar niet anders !
Op zaterdag 11 november organiseert Evergem sport! vzw, samen met de sportdienst, de 36ste editie van de "Wandel Mee".

Dit jaar vertrekt de familiewandeling vanuit de crypte van Het Godshuis in Sint-Laureins. Er is keuze uit 3 afstanden: 5, 9 of 17 km.
Het kost slechts 1 euro (ter plaatse te betalen). Wie wil kan meerijden met de bus van de gemeente (stopt ook aan de school in de Lindenlaan). Prijzen bus en uurschema vind je op de flyer in bijlage.
De kinderen die deelnemen krijgen een stempel op de Olympische Sportpas. Wie deelneemt van de ouders, familie en vrienden, telt ook mee voor het percentage die de school wil halen in het kader van Sportieve School.
Allen daarheen...
Flyer "Wandel Mee!"
26/10/2017


Grootoudernamiddag
Op maandag 23 en dinsdag 24 oktober werden ruim 350 grootouders verwelkomd in de parochiezaal naast de school in de Lindenlaan. De kleuters en hun juffen brachten een prachtig optreden in het teken van het jaarthema "Kijk eens door een andere bril !". Juf Sarah en juf Caroline zetten de peuters hun nachtbril op en lieten de vuurvliegjes dansen. Met juf Eveline keken we door de circusbril : de olifantjes lieten hun kunsten zien op de tonen van de muziek. Juf Myriam V. nam ons mee onder water : door de duikbril zagen we de wonderlijke wereld van duikers, vissen en kwallen. Met juf Griet en al haar vriendjes mochten we onze feestbril opzetten. Met hun prachtige feestjurken en -kostuums lieten ze ons genieten van een gek dansje : plezier gegarandeerd ! Tenslotte liet onze verhalenbril ons kijken naar een wonderlijke bijendans met de kleuters van juf Myriam B. en juf Katrijn : Maya de Bij leerde hen een prachtige bijendans.
Alle grootouders hebben genoten van deze mooie namiddagen, zo stond te lezen op de brede glimlach op hun gezicht. Een kop koffie met een stukje taart maakte de namiddag compleet. Dank aan alle ouders die meehielpen. Bravo aan alle juffen en kinderen die zorgden voor een fantastische voorstelling. In het fotoalbum en bij de klassen kan je nog meer foto's terugvinden.
26/10/2017


Kiwi's van OsCaar
Op maandag 23 oktober worden alle kinderen van de lagere school getrakteerd door het oudercomité met heerlijke, verse kiwi's. Je kan daar rekening mee houden voor het al dan niet meegeven van ander fruit die dag.
Ook op woensdag 15 november en woensdag 13 december zullen de kinderen van de lagere school nog eens een kiwi aangeboden krijgen.
20/10/2017


Aan de ouders van de zesdeklassers !
Bericht vanuit de bus : "We zijn voorbij Groot-Bijgaarden. Volgens de GPS zullen we rond kwart voor vier in Ertvelde zijn."
Allen op post voor de verwelkoming ?
20/10/2017


Rochefort : 13.25 uur : de bus is vertrokken...
Net ontvangen : de zesdeklassers zijn in Rochefort vertrokken. Hopelijk valt het verkeer wat mee en zijn ze op tijd terug. Van zodra ik meer info heb, kan je dit hier lezen.
20/10/2017


Wafelbak 2017
Reeds voor de 38ste keer organiseert onze school de grote wafelbak. Deze gaat gewoontegetrouw door op de eerste zaterdag van de herfstvakantie, dit jaar dus op zaterdag 28 oktober. De leerlingen zijn reeds in het grootste deel van Ertvelde op pad gegaan om deze heerlijke wafels aan te prijzen en jullie de kans te geven om een bestelling te doen. De opbrengst van deze wafelbak willen we gebruiken voor de uitbreiding van de digitale schoolborden in de klassen.
Indien jullie ook heerlijke wafels willen bestellen kan dit op het adres van de school (ook telefonisch). In Ertvelde kunnen de wafels aan huis worden geleverd, maar je kan de wafels ook afhalen in één van de bakposten. In de brief in bijlage vind je meer info.
We bedanken alvast alle sympathisanten van de school, die reeds wafels hebben besteld (of dat nog zullen doen...), en alle sponsors die er mee voor zorgen dat we op het einde van de actie toch een mooi resultaat mogen boeken.
Brief wafelbak 2017
16/10/2017


Zesde leerjaar vertrokken op openluchtklas - Rochefort 2017 !
Deze morgen zijn de zesdeklassers met de bus vertrokken naar Rochefort voor de traditionele openluchtklas. Er waren vooral blije gezichten te zien bij de kinderen, maar ook bij de ouders, de mama's en papa's, oma's en opa's, ... en ook de juffen waren in een opperbeste, uitgelaten stemming ! Samen zullen ze van deze fantastische week een onvergetelijke gebeurtenis maken, waar ze nog jaren met veel plezier zullen aan terugdenken.
Vanop het thuisfront kunnen jullie het wedervaren van de groep meevolgen. Elke avond worden de foto's van de activiteiten van de voorbije dag op de website geplaatst bij het zesde leerjaar (klassen - zesde leerjaar). Deze middag kreeg ik reeds bericht dat ze goed waren aangekomen. Namens het schoolteam wensen we ze allen veel plezier. Vrijdagnamiddag rond 4 uur worden ze terugverwacht. Mocht ik vrijdag in de loop van de namiddag meer info hebben over het uur van aankomst zal ik dit hier ook berichten.
16/10/2017


Dit zijn de leden van de leerlingenraad
Op dinsdag 3 oktober kwamen de leerlingen van de leerlingenraad uit de Eeklostraat voor de eerste keer samen. Senna, Amos, Luka, Zita, Berre, Roos, Flor, Linde, Manou, Liam, Linde en Zahra steken SAMEN de handen uit de mouwen om te bouwen aan een toffe school voor iedereen !
16/10/2017


Maandmenu's
Vanaf heden vindt u bij het maandmenu ook de lijst met allergenen.
29/09/2017


Fietscontrole
Veilig met de fiets de weg op, dit is wat we allen willen. Dit houdt ook in dat onze fiets wettelijk in orde moet zijn. Veel verkeersongevallen vinden hun oorzaak in een haperende, slecht onderhouden fiets, waar dikwijls ook de wettelijke voorzieningen ontbreken. Daarom komt op donderdag 7 september 2017 de politie naar onze school voor een fietscontrole. Laat het een stimulans zijn om de kinderen zeker met de fiets naar school te laten komen. Want veiligheid voor onze kinderen, dat willen we toch allemaal ?
Brief fietscontrole
6/09/2017


Welkom in het nieuwe schooljaar.

1 september 2017 is nu wel heel dichtbij. Hopelijk kijken jullie al reikhalzend uit naar het nieuwe schooljaar.
Om kennis te maken met de nieuwe juf of meester, is er op dinsdag 29 augustus tussen 10.00 uur en 12.00 uur in de voormiddag, of 's avonds tussen 17.00 uur en 20.00 uur, een opendeurdag. Jullie kunnen op deze momenten langskomen in de klas voor een eerste kennismaking. Deze opendeurdag vervangt de vroegere huisbezoeken.

Tevens wil ik jullie ook herinneren aan de data voor de info-avonden bij het begin van het schooljaar. Tijdens deze avonden geven de leerkrachten meer uitleg over de aanpak in de klas, afspraken, werkwijze, inhoud, ...
- maandag 4 september : 4de, 5de en 6de leerjaar (Eeklostraat)
- dinsdag 5 september : 1ste, 2de en 3de leerjaar (Lindenlaan)
- donderdag 7 september : kleuters (Lindenlaan en Tervenen)
De avond start telkens om 19.30 uur.
Jullie aanwezigheid wordt sterk gewaardeerd !
28/08/2017KENNISMAKING
MENU LINDENLAAN + EEKLOSTRAAT
OKIDOKI (nieuwsbrief)


FOTOGALERIJ
Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan Rode Duivels-gekte in de Lindenlaan
Broederlijk Delen - campagne 2018 Broederlijk Delen - campagne 2018 Broederlijk Delen - campagne 2018 Broederlijk Delen - campagne 2018 Broederlijk Delen - campagne 2018 Broederlijk Delen - campagne 2018 Broederlijk Delen - campagne 2018 Broederlijk Delen - campagne 2018 Broederlijk Delen - campagne 2018 Broederlijk Delen - campagne 2018 Broederlijk Delen - campagne 2018 Broederlijk Delen - campagne 2018
Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht Lichtjestocht
Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat Finale badminton Eeklostraat
Sneeuwpret in de Lindenlaan Sneeuwpret in de Lindenlaan Sneeuwpret in de Lindenlaan Sneeuwpret in de Lindenlaan Sneeuwpret in de Lindenlaan Sneeuwpret in de Lindenlaan
Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat Sneeuwpret in de Eeklostraat
Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017 Wafelbak 2017
Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters Grootouderfeest kleuters
Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat Eerste schooldag Eeklostraat